4 feb

55 jarig carillon treedt op met Tullepetaonse top 55

Wa d’un optreje en wat een hoop treje, zo’n 111,  moet stadsbeiaardier steeds op om het carillon hoog boven in de St. Jan te kunnen bespelen. Maar in deze tijd is het nog belangrijker dat de klokken naast alle zwaarte ook vooral wat lichte klanken brengen.

De carnavalsperiode kan wel wat verlichtende klanken gebruiken. En zeker nu het carillon dit jaar precies 55 jaar bestaat. Een wel heel carnavalesk jubileum.

Vandaar dat Toni Raats op alle carnavalsdagen de treje van de St. Jan op gaat om vanuit z’n eigen bubbel alle winnende Tullepetaonse carnavalsliedjes van de afgelopen 55 jaar op de klokken nog eens extra ver en leutig te laten klinken.

Iedere dag van 13 tot en met 16 februari vanaf 14:11 speelt hij  in 55 minuten een deel van de Tullepetaonse Top 55 en om het helemaal compleet te maken gaat hij zelfs terug naar de eerste echte officiele carnavalsliedjes.

De liedjes worden feestelijk en herkenbaar gespeeld met zo hier en daar een extra Tullepetaonse klokkenslinger en wat extra klokkengekaokel. Zo zal er heel wat bellenconfetti over de stad neerdwarrelen.

 

Mooi om zo toch  even een carnavalesk wandelingetje door Tullepetaonestad te maken en diep van binnen de feestvreugde te kunnen opzoeken. Goed voor lichaam en geest, zeker in deze barre tijd. En de liedjes kunnen op veilige afstand rond de toren, markt, bloemenmarkt, Tongerloplein, Emile van Loonpark en verder weg goed beluisterd worden. 

 

Met alle andere alternatieve carnavaleske activiteiten kan de Tullepetaon zo toch blijven kaokelen en zo het feest deze tijd doordragen. En met 55 jaar carillon krijgen de klokken  zeker een vette knipoog van de Tullepetaon op de mart. Die is nu eregast en zal zeker met de liedjes meeziengen en meekaokelen.

 

Daarmee krijgen ook de  liedjes van weleer  toch ook weer ook in deze tijd een extra betekenis. Denk aan: ‘Oe mottet nou, Zet oe eige in’ of nog beter ‘Geloof d’er in’ en Doeget Saome’. 
Die thema’s  zullen de komende tijd en ook daarna zeker nodig blijven om een mooie en leutige wereld op te bouwen en te kunnen blijven optreje. Dus ‘oor de bellen zienge  en ge kunt toch weer een beetje dansen en spriengen. 

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten