12 feb

Alles Daanst! op het Swaree

door TPD

 

31 acts, 300 deelnemers, 90 vrijwilligers en ruim 1700 bezoekers verdeeld over twee voorstellingen. Dat was het Priense Swaree 2017.Een geweldig Swaree waarvan je jezelf ieder jaar afvraagt kan het nog beter, kan het nog mooier. Technisch zag het er weer schitterend uit al was het alleen al door de tientallen spiegelbollen die er boven het toneel waren opgehangen. Licht en geluid was perfect en een enorme waardering voor de mannen en vrouwen die met 31 acts enorm veel changementen moesten uitvoeren.

Een bonte stoet van acts kwamen voorbij waarbij heel veel muzikale acts ondersteund werden door het gelegenheidsorkest S.O.K. onder leiding van Paul Rampaart aangevuld met 3 achtergrond zanger(s)essen. Fenomenaal wat deze muzikanten de zaal van de Kwakkelkooi in stuurde, stil zitten in de zaal was vaak lastig daardoor.

Regisseur Bert Mathijssen had samen met de commissie een mooie balans door het gehele Swaree heen gevlochten, waarbij dans, zang en conferences elkaar erg natuurlijk opvolgde. Soms werd een act geïntroduceerd door de stem van Erich van Hooij die op geheel eigen wijze zijn draai geeft aan deze presentaties.

Het Swaree mag zich al vele jaren verheugen op een groot aantal deelnemers die elk jaar wel lijken te groeien in hun kunnen, amateurs met een professionele uitstraling en enorme inzet. Niet voor niets dat steeds meer mensen al vroeg gaan liggen om aan kaarten te komen om er bij te kunnen zijn. De magie van het Swaree bevind zich twee voorstellingen in de grote zaal van de Kwakkelkooi, daar moet de magie ook blijven.

Dus geen filmpjes hier op de site of omschrijvingen van de acts, het Swaree moet je beleven in de zaal. Uiteraard wel mooie foto’s op onze foto pagina. Tijdelijk even op de site van onze ‘Offotograef Leo de Jaeger

Kaartverkoop voor het volgende Swaree is volgend jaar weer 3 weken voor het Swaree.

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten