17 feb

Boerenraadsvergadering

Door TPD

(Ludieke) Boerenraadsvergadering

Woensdag 15 februari was de jaarlijkse boerenraadsvergadering in het Raadhuis van Roosendaal aan de oude Mart. Een leutig samenspel tussen de fracties uit de Roosendaalse gemeenteraad en de carnavalsstichtingen uit de gemeente Roosendaal.

De prinsen uit de regio (Tullepetaonestad, Paplaand, Aopelaand, Puitelaand, Mastepinnelaand en Mangelpeejenlaand) presenteerde gedurende de avond als ‘wethouder’ ludieke raadsvoorstellen. De politieke frakties mochten op het raadsvoorstel reageren waarna er een slotreactie volgde door de afgevaardigde wethouder. Alle moties werden door burgemeester Jacques Niederer aangenomen na een gezamenlijke stemming door handopsteking van het aanwezige publiek en bevestigd met een klap met de klomp op de lessenaar.

Tussen de aktes door was er muzikale begeleiding door boerenkapel “W’ornouwus” uit Mastepinnelaand.

De aanwezige fraksies hadden ludieke raadsvoorstellen (moties) ingediend die werden gepresenteerd door de prinsen (wethouders). Voorstellen als “Kend’oew taol” waarbij werd voorgesteld om de (platte) talenkennis terug op peil te brengen waaronder het A.P.P. (Algemeen Plat Puits) en een voorstel “Afgifte Vergunning voor transport Aopemest naar Biomineralenfabriek Tullepetaonestad” met een oplossing voor het stankoverlast door au de cologne toe te voegen aan de bron.

Wethouder Prins Ruben 1 uit Tullepetaonstad presenteerde de “Tullepetaonse daanskes” een voorstel om alle grote kaole vlaktes te voorzien van extra daanszaole of weerbestendig parket. Waor is d’n tijd gebleve, daanszaolen als Erato, de Distel, de Witte Roos en het toen nog populaire “Fidovo” (Fit Door Volksdaanse). Prins Ruben 1 leerde vervolgens de hele zaal daansen op de “Vogeltjesdaans”.

Prins Erik d’n 1e uit Mastepinnelaand deed zingend de afsluiting en als vaste traditie werd de wisseltrofee uitgereikt aan Prins Marrus 1x van Aopelaand.

De burgemeester sloot de vergadering en nodigde iedereen uit voor een gezellige afsluiting met muziek in de Gewelvenzaal.

Een uitgebreid verslag van deze ludieke boerenraadsvergadering is volgende week te lezen in de Gazet Roosendaal, http://www.gazetroosendaal.nl.

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten