24 jan

Commissie optocht bezoekt bouwclubs

Door TPD

Leden van de commissie optocht van de Stichting Carnaval Roosendaal, zijn begonnen met het bezoeken van bouwclubs welke op 22 februari deelnemen aan de optocht in Tullepetaonestad. In twee teams rijden ze door West-Brabant om de bouwclubs die zich voor een bezoek aangemeld hebben te bezoeken.
De meeste bouwclubs zijn een groot gedeelte van het jaar bezig met het bedenken en bouwen van hun creaties. Maar nu, een maandje voor het grote feest, stijgt de spanning tot het kookpunt op veel bouwlocaties.

Een aantal bezochte bouwclubs kampen met een tekort aan actieve vrijwilligers maar gelukkig komt het aan het eind toch vaak helemaal in orde met hun wagens. Het binden van de jeugd en enthousiast maken voor het bouwen is voor veel clubs dan ook een nevenactiviteit die steeds belangrijker wordt.
Zo gingen de kinderen van Tullepet11, de club van Stichting Carnaval met 11 jarigen, al op bezoek bij de bouwclubs om een handje te helpen. Maar ook hebben de Kurketrekkers een tweede wagen in beheer, waarbij ze nauw samenwerken met de JTech studenten van het Jan Tinbergen College.

Wat bij alle tot nu toe bezochten bouwclubs wel duidelijk was, de passie waarmee er gebouwd wordt is enorm groot.
Ook bleek dat het motto “DRAAI ‘T MAR OM” ruimte geeft om dit van alle kanten te bekijken.

Wie niet tot 22 februari kan wachten is op 2 februari vanaf 13.11 welkom tijdens de opendag van CABOD aan de Kuisel in Roosendaal. Andere bouwclubs die niet in de bouwloods van CABOD zitten houden vaak ook een opendag. Kijk in onze agenda voor meer data.

 

Wil jij ook mee doen aan de optocht maar heb je jezelf nog niet ingeschreven? Dat kan nog tot 31 januari op deze pagina.

 

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten