10 feb

Een mooie start van het Tullepetaonse leutfeest!

Door TPD

Het afgelopen weekend is het Tullepetaonse leutfeest echt begonnen. Het leutfeest is gestart met het 40e Priense Swaree, een Swaree als vanouds met maar liefst 32 acts. Met de presentatie van de functionarissen Priens Markus 1, Narreke Doremi en Sjampetter Rinus waarbij narreke Doremi de eerste narrestreek liet zien door via de andere kant binnen te komen, Draai ’t mar om zal ze gedacht hebben. En ook een hele nieuwe ervaring voor onze nieuwe burgervader die door menig Tullepetaon een lesje Tullepeteren heeft mogen aanschouwen.

Het Swaree werd traditioneel geopend met het Tullepetaonse volksliedje ‘Un kloek mee pielekes’ gevolgd door ‘Draai ‘t maar om’ van Da Wulde Nie Wete.

32 acts rondom het thema “Draai ’t mar om” werden er gepresenteerd. Een gevarieerd programma van leutige sketches waarbij elk carnavalsclubke, zeulband, duo’s en enkelingen op hun eigenste manier zijn of haar act op (semi)professionele wijze maar vooral met passie vorm gaf onder leiding van regisseur Jeroen Schrauwen. Al dan niet muzikaal begeleid door het altijd weer geweldig presterende Swaree orkest SOK onder leiding van Paul Rampaart.

Fantastisch hoe men op het motto weet in te spelen zoals, de Grookjes van Sprimm, voorgelezen door een opa met dyslexie door Makkelijk Zat of Sint Senilia die de vreugde van een bruiloft verwisselde met het verdriet van een begrafenis. Tussendoor een verrassend maar prachtig optreden van ons muzikale narreke Doremi. Stuk voor stuk 32 geweldige optredens die de liefde voor Tullepetaonestad uitdroegen op het einde kort samengevat in een lied door Tullepeteun.

Na het Priense Swaree volgde het Priensebal. Dit jaar in een vernieuwde opzet met veel Tullepetaonse muziek.

 

Tijdens het Priensebal werd ook de 1ste ‘Uisorde uitgereikt door Priens Markus 1, een erkenning in de vorm van een mascotte (deze keer een stadssleutel) van en bedacht door de Priens als een erkenning voor een bijzondere bijdrage aan het Tullepetaonse leutfeest. Deze keer ging de 1e ‘Uisorde naar Mathieu Liebau als voorbeeld en stimulans voor jonge Tullepetaonen van hoe een jonge generatie de Tullepetaonse traditie oppakt. Gefeliciteerd Mathieu.

 

Pieter Verduin, scheidend toneelmeester en productieleider van het Swaree, ontving uit handen van burgemeester Han van Midden een Koninklijke onderscheiding voor 29 jaar toneel en productie Priense Swaree, 31jaar hoofdredacteur Kwakkelkraant, 13 jaar technische ondersteuning IQ avond en 8 jaar Poorter van Tullepetaonestad.

 

Zondagmiddag was er weer een geweldig Koakelswaree met onze prallekes en brakskes, de jeugd van het Priense Swarree met aansluitend dit jaar voor het eerst het Narrebal!

 

Edwin Maas ontving ’s zondagavond bij de Black Horse uit handen van de Tullepetaonenkapel de 32e Gouwe Tullepetaon. Priens Markus I kreeg de eer die onderscheiding uit te reiken. Edwin krijgt de eretitel voor zijn jarenlange verdiensten voor het Roosendaalse carnaval. De jury spreekt van ‘een Tullepetaon in hart en nieren, die carnaval hoog in het vaandel heeft staan’.

Je kunt wel spreken van een geweldig geslaagd carnavalsweekend en start van het Tullepetaonse leutfeest. Wil je nog even nagenieten, de foto’s kunt u terugzien op de fotopagina van onze website.

Fotopagina

 

 

U kunt foto’s downloaden op ons Google fotos kanaal!

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten