10 feb

Eerste Uisorde 2019 Gertrutten Van Slag Band

Vandaag heeft Priens Markus I in café de Drie Weesgegroetjes zijn eerste Uisorde van 2019 uitgereikt aan de Gertrutten Van Slag Band.

Samen met vele oud-leden van de band werd in café de Drie Weesgegroetjes de 22ste verjaardag van de band gevierd.

De band werd in 1997 opgericht door Harry Meijers en Ad van Egeraat, leraren van het toenmalige Gertrudiscollege. In de eerste jaren zorgden zij met collega’s en leerlingen voor de muzikale begeleiding van de grote loopgroep van de Gertrutten, die in de optocht vaak met de eerste prijs aan de haal ging. Waar de loopgroep in 2002 stopte, ging de Van Slag Band zelfstandig door.

Inmiddels is de Van Slag Band uitgegroeid tot de grootste band van Tullepetaonestad. Leerlingen die de school verlaten worden bij de diploma-uitreiking benoemd tot Ere-trut en blijven vaak nog jaren meespelen. Daarnaast kan de Gertrutten Van Slag Band met recht dé kraamkamer van de Tullepetaonse muziek worden genoemd. Veel oud-leerlingen staan inmiddels op eigen benen. Zo zijn er de afgelopen jaren diverse nieuwe zeulbands ontstaan vanuit de Van Slag Band, zoals Van Alles Wa, Was da nouw? en PlekZat. In dit jubileumjaar van de Van Slag Band is de cirkel echt rond, nu Van Alles Wa dit jaar voor het eerst het winnende lied schreef voor het liedjesfestival.

Aangezien ook onze Oog’eid als oud-leerling en oud-muzikant is opgenomen in de Orde van de Ere-trutten kon hij natuurlijk niet met lege handen op het verjaardagspartijtje in de 3W’s verschijnen. Vanwege de jarenlange en zeer gewaardeerde bijdrage aan de Tullepetaonse muziek nam hij de Eerste Uisorde van 2019 mee. Priens Markus I prees daarbij ook de school: “Natuurlijk is het belangrijk om op school te leren rekenen, om vakken mee te krijgen als aardrijkskunde en geschiedenis, maar ik ben er geweldig trots op dat er op het Gertrudis meer is meegegeven dan al die feitjes die we inmiddels op onze smartphone kunnen opzoeken. Muziek, leut en saamhorigheid mogen in de bagage van al onze Tullepetaonse pralle en brakke zeker niet ontbreken.

Dat onze Oog’eid toch ook bij de rekenles heeft opgelet bleek al snel. Hij werd dit jaar 33 en zit in zijn tweede jaar als Oog’eid, waardoor hij besloot dit jaar 66 Uisordes uit te geven. Ze zijn gemaakt van cortenstaal door Ferna Services uit Roosendaal. De Uisorde is een vaandeltje met de tekst ‘tunc in alto laxo’ dat jarenlang ontbrak op de Tullepetaon. Op initiatief van de vorig jaar overleden Jan Mol wordt dit vaandeltje tijdens de komende carnaval opnieuw aan het beeld van de Tullepetaon bevestigd. Daarmee is de Tullepetaon weer compleet, zoals carnaval in Tullepetaonestad pas compleet is mét muziek van de Gertrutten Van Slag Band.

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten