23 Sep

Eerste Poortersbal

Zegt het voort… zegt het voort! Op zondag 26-02-2017 zal het allereerste eerste Poortersbal worden gehouden in café Over de Tong (de stadsfoyer van de Kring) aan het Pirresplein (Tongerloplein).

De Poorters van Tullepetaonestad, die al sinds 2013 van een nog steeds geheim genootschap genaamd De Poorterij maandelijks brieven ontvangt, hebben besloten tot het organiseren van een eigen Poortersbal op deze carnavalszondag van 14u00 tot 17u00 (of tot zolang het gezellig is).

Er komen kapellen optreden met Roosendaalse Muziek en ook DJ NINO is van de partij voor de nodige Tullepetaonse muzieknoten. Er zal een workshop hossen (‘osse) gegeven worden en het originele poorterslied zal ten gehore worden gebracht.

Als de aanwezigen onder de poorten door binnen zijn gekomen, zien ze langs de wanden fragmenten van de historische rolle die het verhaal vertelt van het ontstaan van het Tullepetaonse Carnaval. Kortom een prachtige middag voor échte Tullepetaone.

De poorters nodigen ook groepen uit tijdens hun kroegentocht het bal aan te doen en vragen carnavalsbandjes om zich in te schrijven, er is nog plaats op dit unieke bal !

Belangrijke informatie

Datum
23-09-2023
Locatie
Over de Tong - Kerkstraat 1 - 4701 HT - Roosendaal
Tijd
14:00 - 17:00 uur