1 Mar

Kienderoptocht

De Kienderoptocht zal plaatsvinden op dinsdagmiddag, aansluitend op de Kiendermiddag op de Oude Markt.

Jullie wagentjes, fietsen. karren enz. kunnen jullie vooraf al opstellen op de markt naast de Tullepetaon. Je krijgt hier ook je inschrijfnummer uitgereikt bij de Rabo Caravan. Verder willen wij graag vermelden dat iedere deelnemer aan de optocht een aandenken krijgt.

Tijdens de stoet zal je bepaalde Narren streken tegen komen, deze opdrachten moet je wel uitvoeren. Daarnaast ontvangen de drie deelnemers met de mooiste “Creatie” nog een andere prijs.

Als het spel afgelopen is, kun je je bouwsel weer ophalen en je opstellen achter de band, want er zal een band voorop lopen. Het startsignaal houden we nog even geheim, maar als je hem opmerkt dan is het gelijk duidelijk dat de optocht van start moet gaan.

De route is als volgt:

We starten de Markt en vervolgens slaan we linksaf langs het Raadhuis en de Sint Jan en gaan dan via de Bloemenmarkt de Molenstraat in. De Molenstraat wordt gevolgd tot we een pirouette maken net na de 3 weesgegroetjes. Wie weet wagen we ons daar nog aan een dansje of liedje.

De optocht gaat hierna terug de Molenstraat in richting de Markt. Ter hoogte van café de Bloemenmarkt gaan we linksaf de Kerststraat in. Daar vinden we het Tongeloplein, ook wel Pirrusplein genoemd. Dit is natuurlijk ook een ideaal plein om eens lekker te zwieren en te zwaaien.

We vervolgen de route langs de oude locatie van de Tullepetaon om via het nieuw geopende hotel Tongerlo weer op de Markt aan te komen, waar ter hoogte van het Raadhuis de optocht zal eindigen.

Bij het raadhuis aangekomen mogen alle deelnemers zich voor de hekken voor het podium opstellen en de ouders en toeschouwers erachter. De prijsuitreiking zal vanaf het podium van de kindermiddag volgen. Aansluitend wordt natuurlijk ook traditiegetrouw de Vossepluim uitgereikt aan de persoon die zich uitermate ingezet heeft voor het Roosendaalse kindercarnaval.

Schrijf jezelf in of met een hele groep en neem jouw wagen of creatie mee op de route door de stad. Wil jij nog deelnemen aan de Kienderoptocht meldt je dan op de dag zelf vanaf 13:00uur  aan bij de Rabokar op de markt!.

Aanmelden voor dit evenement

Meld je nu aan voor dit evenement!

  Inschrijven Kienderoptocht

  Velden met een * zijn verplicht!  Deelnemers: Als je met meerdere deelnemers bent dan graag ook hun namen vermelden.

  Totaal aantal deelnemers*:

  Met vriendelijke groet,
  Commissie optocht Stichting Carnaval Roosendaal

  Privacyverklaring SCR
  Ik ga akkoord gaat met de interne privacyverklaring van de Stichting Carnaval Roosendaal.

  Belangrijke informatie

  Datum
  01-03-2022
  Locatie
  Markt
  Tijd
  14:30 uur
  Let op! Parkeren kan op de parkeerplaats

  Inschrijven voor de Kienderoptocht kan via het formulier op deze pagina. Op de dag zelf kan ook nog ingeschreven worden vanaf 13:00uur bij de Rabokar op de markt!

  Producten

  Onderstaande producten zou u nodig kunnen hebben bij dit evenement.