17 feb

Geweldig programma carnaval in Tullepetaonestad!

Dankzij een prima samenwerking tussen gemeente, horeca, schouwburg en stichting carnaval Roosendaal is het ons gelukt om alle Tullepetaone een mooi programma te bieden.
Daar zijn we trots op; we laten zien dat we “van goej uize” komen ! Door de versoepelingen zijn er vrijwel geen toegangsbeperkende maatregelen meer, met uitzondering voor binnen evenementen en daarom is schouwburg de Kring tijdens de carnavalsdagen helaas gesloten.

Het programma is nadrukkelijk gericht op het lokaal vieren van ons feest. We concentreren ons daarbij op het gebied Markt, Bloemenmarkt, Molenstraat en Tongerloplein. De horeca organiseert in de eigen cafe’s allerlei activiteiten tijdens de hoogtijdagen. We verwachten dat veel Tullepetaone het leutfeest zullen komen vieren en daarom richten we ook voldoende buitenbars en tappunten in, ook om een goede spreiding van het publiek mogelijk te maken. Daar kun je met neutmunten betalen, die verkrijgbaar zijn bij de 21 aangesloten horeca-locaties. Omdat de Kring gesloten is wordt gezorgd voor een extra garderobe bij Dakota’z op de Markt. Natuurlijk zijn er ook voldoende extra toiletfaciliteiten, fietsenstallingen, taxistandplaatsen en er is een EHBO post aanwezig.

Programma
Op hoofdlijnen ziet het programma er als volgt uit.

We starten op zaterdag met de intocht van onze Oogeid priens Markus I op de Markt, gevolgd door de sleuteloverdracht. Dat krijgt de rest van de middag en de avond een muzikaal vervolg, waarbij lokale artiesten en zeulbands elkaar afwisselen. Die brengen bijna alleen leutige Tullepetaonse muziek. We bouwen daarvoor 4 podiums (Markt, Bloemenmarkt, Molenstraat en Tongerloplein), die op alle dagen bezet en beschikbaar zullen zijn. Ook daarmee realiseren we spreiding van carnavalvierders is er ruimte voor iedereen.

Op zondag starten we met een kerkdienst op de Kaai. We verzamelen bij de Tullepetaon en trekken in processie naar de kerk.
In de middag en avond pakt de horeca in het centrum uit met verschillende binnen- en buitenactiviteiten. Er draait ook een docufilm over de historie van het Roosendaalse carnaval in de bioscoop.

Op maandag is er de traditionele leutmart voor onze pralle en brakke en maandagavond vindt op het Tongerloplein het concert voor de Moriaon plaats.

Tot slot organiseren we op dinsdag een kinderoptocht met het kienderspel en in de avond is er het sluitingsprotocol. Om 24.00u sluiten we af met het bekend maken van het motto voor 2023.

 

Het programma wijzigt nog op details. Hou voor exacte tijdstippen komende week onze social mediakanalen en website in de gaten: www.tullepetaonsnieuws.nl

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten