6 feb

Intocht van Priens Markus 1

Zaterdag 10 februari komt onze Oog’eid Priens Markus 1 traditie getrouw samen met zijn Narreke Malou en Sjampetter Rinus weer aan op het station in Roosendaal. Alle Tullepetaonen zijn uitgenodigd om onze Oog’eid om 11.49 uur (11 voor 12) aan te zien komen op perron 1 van station Roosendaal.

De NS zorgt ervoor dat alle belangstellenden het station via de hoofdingang kunnen betreden. Na het ontvangst door de NS en de horeca ondernemers van Roosendaal, zullen de 3 functionarissen hun intocht in hun stadje vervolgen op het gereedstaande turfschip. Onder begeleiding van de Ofkapel, de poorterij en iedereen die de stoet wil volgen, zullen zij hun weg varen naar het stadhuis op de markt. Ze varen over de stationsstraat, de schuiven en langs de tullepetaon naar het stadhuis, waar om 12.55 uur de sleuteloverdracht van de stadssleutel zal plaatsvinden. Volgers van de stoet kunnen dan een mooi plaatsje zoeken om dit te aanschouwen. Na het voorlezen van de 11 Gebooije door de Sjampetter, zal het startsein van de optocht worden gegeven.

Wil je graag digitaol op je smartphone de startvolgorde volgen? Dat kan, klik dan op de volgende button

STARTOPSTELLING

Komt allen massaal naar het station en laat onze nieuwe Oog’eid, priens Markus I, zien dat we hem zeer welkom heten zijn stadje, in m’n stadje, in ons stadje!

Laatste nieuwsberichten

19 jan

De enige echte SCR dasspeld

De SCR dasspeld (€11,-). Zaterdag 21

Lees verder
16 jan

Schrijf je in voor het Kaokelswaree

Kun je goed zingen, dansen of weet je

Lees verder
Alle berichten