1 feb

(Ludieke) Boerenraadsvergadering 2018

door TPD
(foto’s Leo de Jaeger)

Woensdag 31 januari werd de jaarlijkse boerenraadsvergadering gehouden in ANNO 1810 aan de Bloemenmarkt. Een leutig samenspel tussen de fracties uit de Roosendaalse gemeenteraad en de carnavalsstichtingen uit de gemeente Roosendaal.

In een optocht vertrok woensdagavond de stoet met burgemeester, de raads- en burgerraadsleden, muzikaal begeleid door de hofkapel “De Kriekeplukkers” uit Aopelaand, vanaf het Raadhuis naar ANNO 1810 waar de boerenraadsvergadering plaats vond. De stoet werd voorgegaan door 2 griffiemedewerkers die de schatkist met de 6 sleutels droegen. Onze Hoogheid Prins Markus 1 verwelkomde als goede gastheer de functionarissen en de gasten uit de regio (Tullepetaonestad, Paplaand, Aopelaand, Puitelaand, Mastepinnelaand en Mangelpeejenlaand).

In een door een loterij bepaalde volgorde verdedigde de prinsen waarom zij recht hebben op de sleutel. De raadsleden mochten op de apologie reageren waarna er een slotreactie volgde door de afgevaardigde prins. Daarna werd door de burgemeester aangeven dat de raadsleden stemmen of de prins wel of niet de sleutel krijgt. Alle motivaties werden door burgemeester Jac Niederer aangenomen na een gezamenlijke stemming door handopsteking van de aanwezige raadsleden en toezegging van de sleutel die op een afgesproken datum persoonlijk overhandigd gaat worden aan de functionarissen.

Tussen de presentaties door was er muzikale begeleiding door de hofkapel “De Kriekeplukkers” uit Aopelaand waarop leutig werd ingespeeld door een publiek wat de polonaise niet schuwde.

Prins Markus 1 uit Tullepetaonstad benadrukte in een akte de présence dat Tullepetaonestad niet zijn stad, niet die van de burgemeester maar ‘Oons stadje” is, van ons allemaol, en daar zijn wij Tullepetaonen trots op! Echter Prins Eduward 1 vondt dat Paplaand het echte Plaotje uit de regio is. Prins Ruben1 zag in het bouwen van een nieuw ziekenhuis in Puitenlaand wel een oplossing voor de Tullepetaontjes geboorteproblematiek en Prinses Wendy nam het fier op voor de vrouwen in de carnaval.

De burgemeester sloot de vergadering met een klap met de klomp op de lessenaar en nodigde iedereen uit voor een gezellige afsluiting om onder het genot van een drankje na te praten.

De foto’s kun je terugzien op onze fotopagina https://tullepetaonsnieuws.nl/albums/

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten