13 feb

Ludieke gemeentelijke boerenraad 2020

door TPD
Op woensdag 12 februari is de jaarlijkse gemeentelijke boerenraadsvergadering gehouden in ANNO 1810 aan de Bloemenmarkt. Een leutig samenspel tussen de fracties uit de Roosendaalse gemeenteraad en de carnavalsstichtingen uit de gemeente Roosendaal.

De functionarissen uit de regio (Tullepetaonestad, Paplaand, Aopelaand, Puitelaand, Mastepinnelaand en Mangelpeejenlaand)  deden 1 voor 1 hun intrede op de rode loper, muzikaal begeleid door de hofkapel uit Mangelpeejenlaand (Moerstaten).  De nieuwe burgervader, Han van Midden heette iedereen van harte welkom en opende de vergadering.

In een door een loterij bepaalde volgorde moesten de priensen verdedigen waarom zij recht hebben op de sleutel. De functionarissen verdedigde elk op hun eigen ludieke wijze waarom de sleutel aan hem of haar toevertrouwd is.

Priens Ruben 1 van Puitelaand zegt dat bij hun alles draait om sterren. We gaan een heuse sterrenfilm maken en op onze evenementen staan onze artiesten als ware sterren te stralen. Zo ook een optreden van artiest in hart en nieren Jan Koevoet en daarom  “UT STAOT IN DE STERRE”.

Priens Ralf 1 uit Mangelpeejenland vindt dat er veel gegokt wordt in onze gemeente maar je beter kunt wagen want wagen is doorpakken. Hun Stichting waagt al 67 jaar lang en zullen nog lang blijven wagen. Hun motto is daarom ook “WE WOAGEN UT EROP”.

Priens Eduard 1 van Paplaand concludeert dat er genoeg plannen zijn die door de gemeente gemaakt worden maar er meestal weinig schot in zit. Bij hun in Paplaand zit er meestal wel schot in, er is een nieuw restaurant bij gekomen en bij Donkenhof zit er al 100 jaar schot in. Daarom hun motto “DUR ZIT SCHOT IN”.

Voor Prienses Wendy is het het laatste jaar dat zij prinses van Aopelaand is. Zij verteld dat Aopelaand de enige echte sleutel heeft, de andere zijn alleen maar kunstwerken. In Aopelaand draaien ze de rollen om. WC rollen in alle kleuren worden door de zaal gegooid waardoor er een kakofonie van gekleurde slingers ontstaat. Zo zou de gemeenteraad er ook uit moeten zien, kleurrijk en toch 1 geheel. Het motto in Aopelaand dit jaar is “‘T MOT SCHUIVE”.

Priens Markus 1 uit Tullepetaonstad heet iedereen welkom in Tullepetaonestad. Speciaal voor onze burgervader Han van Midden maar ook voor alle aanwezigen geven Priens Markus 1, Narreke Doremi en Sjampetter Rinus een muziekale reis door Tullepetaonestad want “Tullepeteren kunde leren!”. Het motto van Tullepetaonestad “DRAAI ‘T MAR OM”.

Priens Erik 1 van Mastepinnelaand moest nog iets rechtzetten. Hij zag vorig jaar wel kansen om burgervader te worden van Roosendaal. Er waren ook 11 kandidaten, dat kan geen toeval zijn. Maar op 6 juni kreeg hij te horen dat er een nieuwe burgervader was gekozen en hier kan hij het wel mee vinden op voorwaarde dat de gemeenteraad en het college zich inzetten als vrijwilligers voor carnaval in Mastepinneland namens het motto “GREPT OE KANS”.

De raadsleden mochten op de apologie reageren waarna er een slotreactie volgde door de afgevaardigde priens. Daarna werd door de burgemeester aangeven dat de raadsleden stemmen of de priens wel of niet de sleutel krijgt. Alle motivaties werden door burgervader Han van Midden aangenomen.

De foto’s kun je terug zien op onze fotopagina https://tullepetaonsnieuws.nl/foto-albums/

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten