9 feb

Ludieke gemeentelijke boerenraad 2023

door TPD
Op woensdag 8 februari is de jaarlijkse gemeentelijke boerenraadsvergadering gehouden in café Donkenhof in Wouw. Een leutig samenspel tussen de fracties uit de Roosendaalse gemeenteraad en de carnavalsstichtingen uit de gemeente Roosendaal.

De functionarissen uit de regio (Tullepetaonestad, Paplaand, Aopelaand, Puitelaand, Mastepinnelaand en Mangelpeejenlaand)  deden 1 voor 1 hun intrede, muzikaal begeleid door de hofkapel.  Onze burgervader, Han van Midden heette iedereen van harte welkom en opende de vergadering.

De functionarissen verdedigde elk op hun eigen ludieke wijze waarom de sleutel aan hem of haar toevertrouwd is.

1ste presentatie door stichting carnaval Nispen
Voor Priens Nicotino 1 is het het eerste jaar als prins van Aopelaand. Hij verteld dat in Aopelaand dit jaar ‘De Trossen los’ gaon en zij van wal steken. Van de kerk gaan we een residentie voor de priens en gevolg  maken.
Het motto in Aopelaand dit jaar is “De trosse los”.

2e presentatie door stichting vrienden van carnaval Wouw
Priens Eduward 1 van Paplaand wil investeren in ‘Vitaal Wouw’. ‘t Kasteel wordt omgebouwd tot evenemententerrein waar sport- en speulwedstrijden en muziekconcerten kunnen worden gehouden.  Hun motto “Tis wir een jille kunst”.

3e presentatie door stichting kindercarnaval Heerle
Priens Rikus 1 van Puitelaand zegt dat kwaakers ofwel puiten (kikkers) dreigen uit te sterven vanwege de vele kikkerbilleneters. Daarom protesteren de Puiten om weer baas te zijn over ‘eigen’ bil.
Hun motto “Gin ouwe mir aon”.

4e presentatie door stichting carnaval Roosendaal
Priens Markus 1 uit Tullepetaonstad heet iedereen welkom in Tullepetaonestad. Het maakt niet uit wie of wat je bent als je het Lieke maar kent. Daarom heeft priens Markus een heleboel posters met het drietal erop en het motto ‘Kende ‘t Lieke’ meegenomen om overal in het café op te hangen. Op zijn teken boeren klaar? Plakken maar! Plakten de boerenraadsleden het hele café vol met posters.

5e presentatie door stichting vastenavond de Mangelpee
Priens Ralph 1 uit Mangelpeejenland zegt dat Mangelpeejenland geschiedenis heeft geschreven. Met een historie en een ervaring van 11×6 jaren gaat Mangelpeejenland voorop in de leut.
Hun motto “De kurk is van de fles”.

6e presentatie door stichting kindercarnaval de Mastepinne
Voor Priens Erik 1 van Mastepinnelaand is het zijn leste jaar. Na 18 jaar het prienselijke pak gedragen te mogen hebben zit het er op. Hij blkt terug op 18 jaar leut en sluit af met een prachtig mooi liedje op gitaar. Het motto “Ge wit nie wa ge ziet”.

De raadsleden mochten op de apologie reageren waarna er een slot reactie volgde door de afgevaardigde priens. Daarna werd door de burgemeester aangeven dat de raadsleden stemmen of de priens wel of niet de sleutel krijgt. Alle motivaties werden door burgervader Han van Midden aangenomen.

De foto’s kun je terug zien op onze fotopagina

Foto album

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten