28 jan

Nieuwe route Kienderoptocht

Traditioneel vindt na de Kiendermiddag op de Markt de Kienderoptocht plaats. Tot groot genoegen neemt het aantal deelnemers ieder jaar toe. Daarom is besloten de route van de Kienderoptocht uit te breiden.

De start zal zoals voorgaande jaren op de Markt (bij de Tullepetaon) zijn. Hier staat de Rabokar, waar de inschrijvingen plaatsvinden. De gebouwde creaties kunnen hier worden weggezet om eerst naar het spel van de Kiendermiddag te kijken. Zodra dit spel is afgelopen kunnen de kinderen naar de Tullepetaon komen voor de spectaculaire start van de optocht.

Vanaf de Markt gaat de optocht via de Bloemenmarkt naar de Molenstraat. Voorbij de Drie Weesgegroetjes draait de stoet zich weer om, of in danstermen gesproken; hier maken we een pirouette. Op de terugweg buigt de stoet bij café de Bloemenmarkt links af de Kerkstraat in naar het Tongerlo- cq, Pirrusplein. Hier is voldoende ruimte om lekker te dansen, zwieren en zwaaien. Aansluitend wordt de tocht vervolgd via het Pirrusplein naar hotel Tongerlo en dan  terug naar de Markt. Voor het Raadhuis is het einde van de optocht. De kinderen kunnen zich voor de hekken voor het podium opstellen de ouders daarachter. De prijsuitreiking zal vanaf het podium van de Kiendermiddag volgen. Aansluitend wordt natuurlijk ook traditiegetrouw de Vossepluim uitgereikt aan de persoon die zich uitermate ingezet heeft voor het Roosendaalse kindercarnaval.

Mochten er nog vragen zijn over de Kienderoptocht dan kunnen deze gesteld worden aan commissie kienderoptocht via Optocht@tullepetaonsnieuws.nl

Laatste nieuwsberichten

6 feb

Gouwe Tullepetaon Michel Wouters

Priens Markus heeft zondagavond de

Lees verder
2 feb

Nachtbussen Carnaval

Ook dit jaar is er weer een aparte

Lees verder
Alle berichten