16 feb

Onderscheidingen SCR

Het is een traditie dat er op zaterdagavond tijdens de boerenmaaltijd door d’n Oog’eid diverse onderscheidingen worden uitgereikt.

Deze onderscheidingen worden uitgereikt aan stichtingsleden die bijzondere verrichtingen en/of verdienste hebben gedaan in zijn of haar werk voor de Stichting Carnaval en het Tullepetaonse leutfeest.

Ook dit jaar zijn er onderscheidingen uitgereikt. I.v.m. de coronamaatregelen niet tijdens de boerenmaaltijd maar bij de mensen aan de voordeur. Het ging dit jaar om 4x De Gouwe Roos.

De eerste Gouwe Roos was voor Peter Braat. Peter zet zich al jaren in voor het veldteken en is commissiehoofd van deze commissie. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt aan een kwalitatieve verbetering van het veldteken. Dit jaar was de uitdaging extra groot omdat er niet in groepsverband geschilderd kon worden. Hier is het nieuwe woord “thuisschilder” uit ontstaan.

De tweede Gouwe Roos ging naar Gerard van Zalinge. Gerard is commissiehoofd van de commissie Bijzonder Activiteiten. Gerard is altijd positief ingesteld en zoekt altijd naar mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe eigentijdse ontvangst van onze ‘Oog’eid op perron 1.  Daarnaast is Gerard ook lid van de commissie veldtekens en de commissie verkoop.

De derde Gouwe Roos gaat naar Arwen van Gestel. Arwen is commissiehoofd van de commissie Priense Swaree. Hij heeft samen met zijn commissieleden de loterij van de swareekaarten op zich genomen, wat de opvolger was van de “Nacht van het Swaree”. Daarnaast is Arwen ook betrokken bij alle jeugdactiviteiten van 5-12 jaar waaronder ook de nieuwe commissie Educatie. Verder is Arwen betrokken bij  “Ut Verhaol” om dit als rode draad door ons feest te laten lopen.

Tot slot was er een Gouwe Roos voor Joep van Rijswijk. Joep is sinds 11-11-2015 secretaris van de Stichting. Naast “schrijver” en contactpersoon naar buiten toe is Joep verantwoordelijk voor alles op het gebied van de Digtaole Snelweg. Dit jaar heeft hij er onder andere voor gezorgd dat alle stichtingsliedjes uit het verleden op Spotify kwamen te staan en heeft hij menigeen ondersteund met de online zoomsessies.

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten