11 feb

Onderscheidingen SCR

Tijdens de traditionele Boerenmaaltijd na de optocht zijn zaterdag 10 februari door Prins Markus 1e in Schouwburg De Kring enkele onderscheidingen uitgereikt. Arno van Ineveld kreeg de Zilveren Tullepetaonespeld, Ruben v/d Ven werd “Lid in de orde van de Gouden Roos” en Willem Vlaskamp werd “Ridder in de orde van de Gouden Roos”. Tevens werd de hoogste onderscheiding die de Stichting Carnaval Roosendaal kent (Commandeur in de Orde van de Gouden Roos) uitgereikt aan Piet van der Hoeven.

Arno van Ineveld (Zilveren Tullepetaonespeld)

Arno werd in 2007 lid van de boerenraad. Sinds 2010 maakte hij deel uit van het dagelijks bestuur en vervulde daar de functie van penningmeester. Tevens was hij verantwoordelijk voor het sponsorbeleid. Vorig jaar heeft Arno aangegeven te gaan stoppen als bestuurslid en als lid van de boerenraad. Als dank voor al zijn inzet kreeg hij bij zijn afscheid vanavond de Zilveren Tullepetaonespeld.

 

Ruben v/d Ven (Lid in de Orde van de Gouden Roos)

Ruben zwaaide 5 jaar lang als “Prins Ruben 1e” de scepter over Tullepetaonestad. Voor zijn meer dan enthousiaste uitstraling kreeg hij veel lof. Hij had voor elke Tullepetaon aandacht, ook als het bij diegene even niet zo lekker ging om wat voor reden dan ook. Het was een Prins waar we mee voor de dag konden komen! Een goede Prins, met een hart van goud! Niet alleen als onze Prins, maar ook zijn creativiteit bij het ontwerpen van het veldteken, de banieren van dit jaar, de huidige poster en het ontwerp van de dasspeld van de Hofkapel

 

Willem Vlaskamp (Ridder in de orde van de Gouden Roos)

Willem trad in 1997 toe tot de boerenraad. Hij werd lid van de Commissie Jeugd en de Commissie Leutmart. Toen de vacature als hoofd Optocht vrijkwam besloot hij hiervoor te gaan. Dit heeft hij jarenlang gedaan! Daarna is hij ook nog commissiehoofd Muziek en commissiehoofd Otobustellie geweest. Tevens heeft hij nog meegedraaid binnen de commissie Bijzondere Activiteiten. Ook zijn tekentalent is niet onopgemerkt gebleven. Zo tekende hij meerdere jaren de CD hoes en was hij het die de tekeningen in het kinderboekje Tok, tok…Ei, kek..wa nou? voor zijn rekening nam.

 

Piet van der Hoeven (Commandeur in de ore van de Gouden Roos)

Piet trad in 1984 toe tot de boerenraad. Hij werd destijds lid van de commissie Evenementen/Bals. Hij nam o.a. het Zeulbandfestival voor zijn rekening. Hij werd hoofd van de commissie Muziek en zette het Liedjesfestival op 11-11 op poten. Later maakte hij deel uit van de Commissie Bijzondere Activiteiten, die de ontvangst op het station, de Boerenmaaltijd en de Heilige Mis voor zijn rekening nam. Hij zit tegenwoordig in de Commissie Protocol, die o.a. verantwoordelijk is voor de functionarissen, het personeelsbestand en het verzinnen van motto’s en zat in het verleden al eens in het bestuur en sinds 2011 tot heden maakt hij nog steeds deel uit van het bestuur.

 

Tevens werd Cees Dielemans deze avond in het zonnetje gezet. Cees stopt dit jaar na 22 jaar als chauffeur van de protocolauto.

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten