2 feb

Ontvangst op Tullepetaonestad Centraal

Dit jaar vindt er in goed overleg met de Nederlandse Spoorwegen een verandering plaats in de traditionele ontvangst van de Oog’eid per spoor.

Priens Ruben I zal op carnavalszaterdag niet uitstappen bij de Schuiven. In plaats daarvan wordt de prienselijke trein dit jaar ontvangen op het station zelf, voor de gelegenheid omgedoopt in station Tullepetaonestad Centraol.

De stop op het drukke wisselknooppunt bij de Kaai werd steeds lastiger te realiseren. Bovendien is een ontvangst op het station een lang gekoesterde wens binnen de Stichting Carnaval Roosendaal, aangezien deze locatie veel meer uitstraling heeft. De ontvangst op het station is voor alle Tullepetaone toegankelijk.

Vanaf 11:33 uur worden de poortjes van perron 1B (aan de rechterzijde van het station) open gezet. De trein met daarin Oog’eid Priens Ruben I, Nar Malou en Sjampetter Rinus zal om 11:55 uur arriveren. Aansluitend zal onder muzikale begeleiding van d’n Ofkapel de intocht van Priens Ruben I naar de Mart via de stationsstraat worden voortgezet.

Om 12:55 uur zal Priens Ruben I op het Raadhuis uit handen van burgemeester Niederer de sleutel van de stad ontvangen. Wanneer d’n Oog’eid de stadssleutel en daarmee het gezag van de stad in handen heeft zal om 13:11 uur de optocht van start gaan.

Wij hopen dat op zaterdag 25 februari, vanaf 11:33 uur, vele enthousiaste Tullepetaone Oog’eid Priens Ruben I, Nar Malou en Sjampetter Rinus zullen ontvangen. De in 1976 gestarte traditionele aankomst per spoor krijgt daarmee nieuw elan, dat we in de komende jaren graag verder zien groeien.

Tullepetaone, zurregt d’adde d’r bij zijt!

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten