30 okt

Oor ze zienge; Tullepetaonse leutmuziek nu overal te horen!

In de zomervakantie, met de auto op weg naar Frankrijk, ergens in aanloop naar 11 november, als de carnavalkriebels weer toeslaan, of natuurlijk tijdens de leutigste dagen van het jaar zelf. Vaste momenten waarop vele Tullepetaone steevast op zoek gingen naar hun collectie met carnavals cd’s. Maar die cd’s, waar lagen ze ook al weer? En hoe kan ik die cd’s afspelen, nu er geen cd-speler meer in de auto zit, of nu mijn stereotoren de deur uit is?

Stichting Carnaval Roosendaal biedt daar in dit bijzonder leutjaar de oplossing voor. Vanaf vandaag zijn alle carnavalsnummers die sinds 1959 zijn gemaakt te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer, Itunes en Google Play. Secretaris Joep van Rijswijk: “De wat oudere carnavalsvierders kunnen hun favoriete nummers nu nog makkelijker terug luisteren en ook de pralle en brakke kunnen nu kennis maken met al die leutige nummers die er eerder in Tullepetaonestad zijn gemaakt. De Stichting Carnaval Roosendaal had al langer de wens om de Tullepetaonse leutmuziek nog beter beschikbaar te maken. Dit jaar willen we de Tullepetaone gelet op alle maatregelen de kans geven om thuis een heerlijk carnavalssfeertje te scheppen. We hebben er nu dus echt werk van gemaakt en ons daarbij laten adviseren door enkele betrokken, muzikale Tullepetaone. Onze vrienden van de Stichting Vastenavend uit Bergen op Zoom hadden hun muziek al langer op spotify staan. Van hen maar zeker ook van een aantal Tullepetaonse muziekanten hebben we nog de nodige tips gekregen.”

“De Tullepetaonse leutmuziek is terug te vinden in 2 albums: Oor ze zienge volume 1 en Oor ze zienge volume 2” aldus Van Rijswijk. “Op 11 november wordt het nieuwe lied Wa d’n optreje middels een online liedjesfestival verkozen. Dit nieuwe nummer wordt nog gewoon op cd uitgebracht. Niet lang na de cd-verkoop zal het nummer vervolgens ook aan de digitale playlists worden toegevoegd.” Alle liedjes zijn te vinden onder de artiest “Carnaval in Tullepetaonestad” Op deze manier zijn alle liedjes via 1 zoekopdracht voor iedereen beschikbaar.

Het volledige programma voor d’n ellufde van d’n ellufde zal op korte termijn door de Stichting Carnaval Roosendaal bekend worden gemaakt.

 

 

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten