Optocht

De optocht van 2018 ligt weer achter ons. De uitslag van de optocht van 2018 is terug te vinden door op de button hieronder te klikken.
Uitslag optocht 2018

Inschrijving optocht

Inschrijven voor de optocht in tullepetaonestad is weer mogelijk. Klik op de button hieronder en vul het inschrijfformulier in. UITERLIJK TOT 14 FEBRUARI
Inschrijfformulier optocht

Reglement Optocht

Door op de button ‘Reglement’ te klikken kun je het reglement voor de optocht in Tullepetaonestad lezen.
 Reglement optocht

Uitreiking startnummers

Ongeveer 2 weken voor de optocht wordt door de commissie de indeling van de optocht gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van de deelnemers, diverse jubilerende clubs (11-jarig bestaan, betekent vaak startnummer 11) en startvolgorde van voorgaande jaren. Tijdens een feestelijke avond voor de optochtdeelnemers wordt op ludieke wijze de startvolgorde bekend gemaakt. Een avond die in het leven is geroepen om op een informele manier met de deelnemers samen te zijn. De deelnemers kunnen zich opgeven voor de volgende categorieën: grote wagens Roosendaal, grote wagens regio, kleine wagens, grote groepen, middelgrote groepen, kleine groepen, paren/enkelingen, muziek en jeugdcategorieën. In iedere categorie zijn geldprijzen te verdienen. Een overzicht van het prijzengeld is hier te vinden.

Strooifolder optocht 

Ook dit jaar zal er voorafgaande aan de optocht een strooifolder worden uitgedeeld aan het publiek.


Jurering

 

Alle deelnemers worden tijdens de optocht. Per categorie zijn vier à 5 juryleden actief. Zij beoordelen de deelnemers op verschillende onderdelen, zoals; idee & uitbeelding, techniek, actie, carnavalesk en muziek. Per categorie zijn deze onderdelen verschillend. De juryleden van de grote wagens Roosendaal en regio gaan in de weken voor carnaval minstens twee keer op bezoek bij de bouwclubs. Tijdens deze bezoeken hebben de bouwers gelegenheid hun wagen “te verkopen” aan de jury. Er wordt uitleg gegeven over het idee achter de wagen en wat ze tijdens de optocht van plan zijn. De juryleden van de categorie kleine wagens bezoeken de wagenbouwers minimaal één keer.

De jury aan het werk

Uitslag

Na afloop van de prijsuitreiking wordt de uitslag op deze website bekendgemaakt. De deelnemers kunnen per onderdeel bekijken hoe zij gescoord hebben. In 2011 is voor het eerst een boekwerk van de juryrapporten van de grote wagens uitgebracht. Hierin zijn alle juryrapporten in verhaalvorm uitgewerkt. Dit bleek een groot succes. Tot 2015 zijn deze boekwerken uitgegeven en sinds 2015 zijn de juryrapporten voor de grote wagens digitaal gepubliceerd en in 2015 zijn ook de beoordelingen van de kleine wagens uitgewerkt. Vanaf 2016 is besloten om voor alle deelnemers niet alleen het puntentotaal per categorie te vermelden, maar ook tekst en uitleg vanuit de jury te geven.

De uitslagen vanaf 2007 zijn hier terug te vinden en na te lezen.