13 nov

Prienselijk Vaondel!

Op 11-11 werd tijdens de protocollaire vergadering (de vergadering waar onze Oog’ eid, Nar en Sjampetter bekend worden gemaakt aan de Boerenraad) door de makers het nieuwe prienselijke vaondel gepresenteerd en overgedragen aan de Stichting Carnaval Roosendaal.

De makers en initiatiefnemers van het vaondel, Diana Walravens, Ingrid Wiericx en Annelieke Danen (Leden van de Poorterij) zijn maanden geleden in overleg gegaan en zijn gaan ontwerpen. Nadat commissie protocol van de SCR het ontwerp had bekeken, werd gestart met de inkopen. De eerste stop was in Duitsland. Het vaondel zou namelijk gaan bestaan uit de stof die ook in het pak van onze Oog’eid voor komt. Witte zijde, rood velours en gouddraad. Ook is het wapen van Roosendaal er in verwerkt en een steek. Prachtig detail is dat in de steek een stukje turf is verwerkt.

Door de dames werd vervolgens hard gewerkt om het vaondel op tijd klaar te krijgen en dat is gelukt. En wat zag het er sjiek en prachtig uit!!!!  Een vaondel om trots op te zijn.

Bij de presentatie aan de juist geïnstalleerde Priens Markus I , werd het vaondel aan hem overgedragen en hij was zeer verguld met zijn vaondel.

Na de overdracht aan de SCR, werd het vaondel door één van de 11 jarige leden van de nieuwe club van Tullepet11ers en onder toezicht van haar ouders, naar de Tullepetaon op de Markt gedragen waar het publiek het vaondel kon aanschouwen en waar de zojuist wakker geworden Tullepetaon, zijn ogen niet kon geloven. De Tullepetaon was gelijk wakker !!!!

Daarna is het meegegaan naar De Kwakkelkooi en heeft t vaondel daar zijn eerste liedjesfestival meegemaakt. Het vaondel kon toezien vanaf t balkon op de presentatie van Priens Markus I.

Overigens zal het vaondel niet alleen meegaan bij activiteiten van Priens Markus I, maar ook zijn opvolgers zullen gebruik kunnen maken van het vaondel.

Ook het vaondel is weer een prachtige aanwinst  voor de Roosendaalse carnaval, met dank aan De Poorterij en met name de drie dames Diana Walravens, Ingrid Wiericx en Annelieke Danen.

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten