30 jan

RAC al 67 jaar Sociale Carnaval

RAC. De Rijks Ambtenaren Carnavalsvereniging opgericht in 1950.

Nu, inmiddels 67jaar later, is het “sociale carnaval” een beetje groter gegroeid. Jaarlijks worden er zo’n 1800 fruitdoosjes en manden gevuld met fruit, snoep en gadgets.

Deze worden uitgereikt aan alle mensen in de Roosendaalse bejaardentehuizen, verpleeghuizen en in het ziekenhuis. Daarnaast wordt er diverse tehuizen (ook tehuizen voor gehandicapten) een carnavalsochtend, middag of avond verzorgd. Compleet met zeulbands en ludiek orkest en daar doe je het voor. We lopen alle dagen met een bejaarde onder de arm, achter een rolstoel of soms achter een bed in de polonaise. Het grijpt je als je mensen in een rolstoel ziet zitten, die soms jonger zijn dan wij en geheel verlamd zijn of al helemaal dement. Wij proberen ze in ieder geval weer een paar uur plezier te geven.

Vele sponsoren en donateurs gingen ervoor in 2016. We hebben door hun hulp en giften al heel veel zieken, bejaarden en gehandicapten blij kunnen maken met een door de vele vrijwilligers gemaakt en goed gevuld fruitdoosje of mand. Wij hopen met het carnaval in 2017 ook weer een beroep op u als hulp of zeker als sponsor te mogen doen.

Voor het beeld een weekoverzicht van een RAC boer.  Jaarlijkse begint de RAC week bij de “doskes” of te wel de fruitdozen. Vouwen, vullen, zit er wel genoeg in, zullen ze er wel blij mee zijn, onze doelgroep in het Bravis ziekenhuis, de Brink en Moerweide, de Bloemschevaert, Waterland, Heerma Staete, Weihoek, St.Elisabeth en Wiekendael.

RAC, een grote beweging van en met vele vrijwilligers. Vrijwilligers ,sjouwers, muzikanten en zangers, die al jaren met ons meegaan houden ons gaande. Dat is geen sinecure  en het geeft nog steeds een enorme kick om het te mogen doen.

Ga ook eens mee en ervaar het!

Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens ons Rac bal in de Black Horse, op dinsdag 21 februari 2017, aanvang 20.00 uur, of op een van onze andere feesten tijdens de RAC-week.

Kijk voor alle activiteiten van het RAC in onze agenda

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten