26 jan

Stiekem oefenen Muziekkiestespektaokel

Tijdens de boerenraadsvergadering van 25 januari presenteerde “muziek mijnheer” Ronald van Meer de eerste “Kiest” met splinternieuwe instrumenten.Deze kisten, in totaal 3 stuks, een Prinse kist, een narre kist en een sjampetter kist zullen ingezet worden tijdens het eerste Muziekkiestespektaokel.

Watte? Muziekkiestespektaokel(festival)

Het muziekkiestespektaokel is een laagdrempelig evenement waarbij kinderen van ongeveer 7 t/m 12 jaar in de gelegenheid worden gesteld om een instrument te leren bespelen o.l.v. professionals en muzikanten uit Tullepetaonse zeulbandjes. Ze oefenen de primaire beginselen met het doel op het einde van deze ‘leutcursus’, binnen een tijdsbestek van een middag, één of enkele liedjes in lawaaivorm te presenteren.

Deze uitvoering vindt buiten plaats waarbij de kinderen ondersteund worden door enkele zeulbandjes om zodoende ‘ut kippevelgevoel’ te krijgen.

Enkele leden van de boerenraad oefende alvast een beetje om een idee te krijgen van wat onze prallen en brakken kunnen verwachten. Een video hiervan staat hier.

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten