2 nov

Tullepetaons Leutprogramma 11-11

Tullepetaons leutprogramma voor de start van het carnavalsseizoen.

#ellufellufviertzelluf

Dat we een bijzonder carnavalsjaar tegemoet gaan zal een ieder inmiddels duidelijk zijn. De Stichting Carnaval Roosendaal zag zich dan ook voor een grote uitdaging gesteld. Hoe de start van het carnavalsseizoen op 11 november vorm te geven?

Daarover vertelt de kersverse voorzitter van de stichting, Jacqo van Gastel: “Voor ons staat één ding als een paal boven water: het is met carnaval net als met Kerstmis en Pasen. Je kunt het niet aflassen. Je kunt wel nadenken over hoe we het feest op een andere manier kunnen beleven.

Het initiatief van café de Drie Weesgegroetjes om van het traditionele 11-11 ontbijt dit jaar een afhaal ontbijt te maken hebben we dan ook direct omarmd. Met dit ontbijtpakket zorgen we  voor een leutige Tullepetaonse start van de dag bij de mensen thuis aan de keukentafel.

Daarbij komt dat we onlangs alle Tullepetaonse carnavalsnummers online hebben gezet, zodat deze nu via spotify en andere streamingsdiensten thuis te beluisteren zijn. Ook het liedjesfestival is dit jaar vanuit huis te volgen. Vanaf 21:11 zal via www.tullepetaon.tv te zien zijn hoe de zeulbands zich door het motto Wa d’n optreje hebben laten inspireren.

We zijn schouwburg de Kring, in carnavalstijd beter bekend als ‘de Kwakkelkooi’, zeer erkentelijk dat we het liedjesfestival daar hebben kunnen opnemen. Aansluitend aan het liedjesfestival worden de Priens, Nar en Sjampetter gepresenteerd, waarna de Oòg’eid de winnaar van het liedjesfestival bekend zal maken.”

“Carnaval is natuurlijk het feest van de ontmoeting” zo vervolgt Van Gastel. “Nu een ontmoeting met duizenden Tullepetaone bij elkaar niet mogelijk is, hopen we de Tullepetaone op deze manier toch een mooie dag te bezorgen. Als Stichting Carnaval Roosendaal bieden we op deze manier de randvoorwaarden voor een mooie start van het leutfeest. Uiteindelijk moet het natuurlijk uit de mensen zelf komen. We hopen op 11 november in alle straten dan ook heel wat Tullepetaonse vlaggen te zien wapperen!”

#ikvlagopellufelluf

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten