16 dec

Tullepetaonse bouwclubs geholpen

Roosendaalse bouwclubs die deelnemen aan de carnavalsoptocht verkeren sinds corona in zwaar weer. Energie- en materiaalprijzen stijgen sterk en inkomsten zijn er niet geweest de afgelopen twee jaar.

De bouwclubs hebben samen met de Stichting Carnaval Roosendaal hun zorgelijke financiële posities in kaart gebracht. De resultaten zijn met de gemeente besproken. De gemeente heeft vervolgens besloten om eenmalig middelen vanuit het coronacompensatie budget specifiek voor cultuur in te zetten.

Hiermee kan de stichting Carnaval Roosendaal een fonds voor de Roosendaalse bouwclubs in het leven te roepen. De gemeente juicht dit initiatief van de stichting Carnaval toe, om zo de bouwclubs op korte en lange termijn te kunnen ondersteunen.

Over de hoogte van de bijdrage in het fonds en onder welke voorwaarden bouwclubs ervan gebruik kunnen maken zal op korte termijn met de bouwclubs worden gesproken. Het doel is deelname aan de optocht te kunnen continueren.

Ook zal gewerkt worden aan een plan om op de langere termijn dit mooie stukje cultuur voor de Tullepetaonse carnaval te behouden. Daarbij zal ook onderzocht op welke wijze het bedrijfsleven en het onderwijs kunnen worden betrokken. 

Laatste nieuwsberichten

2 feb

Nachtbussen Carnaval

Ook dit jaar is er weer een aparte

Lees verder
29 jan

1e uisorde Ronny Gomis

Tijdens de open dag van bouwloods

Lees verder
Alle berichten