16 dec

Tullepetaonse bouwclubs geholpen

Roosendaalse bouwclubs die deelnemen aan de carnavalsoptocht verkeren sinds corona in zwaar weer. Energie- en materiaalprijzen stijgen sterk en inkomsten zijn er niet geweest de afgelopen twee jaar.

De bouwclubs hebben samen met de Stichting Carnaval Roosendaal hun zorgelijke financiële posities in kaart gebracht. De resultaten zijn met de gemeente besproken. De gemeente heeft vervolgens besloten om eenmalig middelen vanuit het coronacompensatie budget specifiek voor cultuur in te zetten.

Hiermee kan de stichting Carnaval Roosendaal een fonds voor de Roosendaalse bouwclubs in het leven te roepen. De gemeente juicht dit initiatief van de stichting Carnaval toe, om zo de bouwclubs op korte en lange termijn te kunnen ondersteunen.

Over de hoogte van de bijdrage in het fonds en onder welke voorwaarden bouwclubs ervan gebruik kunnen maken zal op korte termijn met de bouwclubs worden gesproken. Het doel is deelname aan de optocht te kunnen continueren.

Ook zal gewerkt worden aan een plan om op de langere termijn dit mooie stukje cultuur voor de Tullepetaonse carnaval te behouden. Daarbij zal ook onderzocht op welke wijze het bedrijfsleven en het onderwijs kunnen worden betrokken. 

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten