8 feb

Uitreiking 29e Gouwe Tullepetaon

Prins Ruben reikt zondag 12 februari om precies 23.11 uur de 29e Gouwe Tullepetaon uit in zalencomplex Black Horse aan de Hoogstraat. De gouden speld wordt jaarlijks toegekend aan een Tullepetaon die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden in het Tullepetaonse leutfeest.

Leo Nieuwlaat stond in 1989 aan de wieg van de Gouwe Tullepetaon. Elk jaar wordt een aantal prominente Roosendalers genomineerd voor de onderscheiding. Dat gebeurt door de dragers van de Gouwe Tullepetaon in samenwerking met de Tullepetaonekapel. De uitreiking aan de uitverkorene is al jaren een feest op zich en is zondag vanaf 20.11 uur voor alle Tullepetaonen gratis te bezoeken.

De eerst Gouwe Tullepetaon werd in 1989 uitgereikt aan Riet van Loon. Zij was getrouwd met Prins Driek en werd in de volksmond de ‘moeder der Tullepetaone’ genoemd. Daarna hebben prinsen, sjampetters, narren, bandjes, maar vooral ook veel bekende Roosendalers de speld in ontvangst mogen nemen. De avond wordt georganiseerd voor, maar vooral ook dóór Gouwe Tullepetaondragers. Olav Posthumus is spreekstalmeester bij de uitreiking. Behalve de toegang zijn ook de bitterballen gratis, meldt de organisatie.

Laatste nieuwsberichten

14 nov

Hoe schrijf je het winnende liedje?

Het is weer de ellufde van de ellufde

Lees verder
11 nov

1ste veldteken voor Henk Eerens

Het eerste veldteken van het motto

Lees verder
Alle berichten