23 feb

Uitreiking van de 46e Gouden Bolhoed

Op maandag avond 25 Februari is de kleine zaal van ‘De Kwakkelkooi’ (Schouwburg de Kring) weer het toneel van de presentatieavond van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol.
In de gemoedelijke gekende setting schotelt het IQ Aarmoei-nieke u een avondvullend programma voor, vol met hoogtepunten.
Tijdens het 750 jarig bestaan heeft Roosendaal zich laten zien dat trots en verbondenheid geen onbekende begrippen meer zijn voor de Roosendalers. Het IQ Aarmoei-nieke is van mening dat verdere verdieping gevonden kan worden in ons eigen taal. Het thema van de presentatie-avond is dan ook; “Stadje mee un eige taol”. Mooie spreuken en gezegden dreigen in de vergetelheid te raken. Het gezegde; “Nuuwe takkebossebessems veege schòòn”, is van ongekende schoonheid. Dergelijke prachtige spreuken rakelen we op en tonen we op de traditionele tegeltjes. Alle optredens die avond staan in het teken van een “Stadje mee un eigen taol”. Meer dan 11 spreuken en gezegden brengen we onder de aandacht. Sommige hebben een leutige knipoog, zoals: “Tullepetaonestad…? Baarege mee leut…!”
Nu het IQ Aarmoei-nieke zich openlijk met deze taol vraagstelling bezighoudt komt ook meteen de vraag boven drijven waar die 46e Gouden Bolhoed heen zal gaan. Het antwoord zal gegeven worden tijdens deze avond. Een avond waar het wederom verder verjongt IQ Aarmoei-nieke met een verrassende opening samen met het huidig college van GoudenBolhoed dragers, actieve participatie van u in de zaal verwacht. Een avond ook waar u natuurlijk kunt genieten van gekende sprekers, verrassende sketches, en dus de uitreiking van de 46e Gouden Bolhoed.
Terwijl de heren van het IQ Aarmoei-nieke momenteel de laatste hand leggen aan het programma neemt de spanning rondom de uitbreiding van het college van gouden bolhoeddragers ongekende vormen aan.
Immers jaarlijks, in de weken en dagen vooraf aan die bijzondere avond probeert menigeen een lek te vinden in de informatiebarrière om te vernemen wie de uitverkorene zal zijn. Maar de kaken blijven voor alsnog stevig op elkaar.

Voel u welkom en geniet van een sfeervolle carnavalsavond zoals er geen andere is.
Maandag 25 februari, kleine zaal Schouwburg de Kring, Aanvang 20.00 uur, gratis entree.

Zie ook onze evenementen agenda.

Meer informatie op: www.IQAarmoeinieke.nl

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten