4 feb

Veel Tullepetaonen bij het voorleesontbijt

Het is nog vroeg als de eerste Tullepetaonen bij de Drie Weesgegroetjes samenkomen voor het voorleesontbijt van de Kwakkelkraant. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt vooruitgekeken naar het uitleuren van de Kwakkelkraant. Iedereen is in opperbeste stemming en heeft er zin in. Zelfs de weergoden lijken de verspreiders gunstig gezind.

De commissie Kwakkelkraantverspreiding heeft er voor gezorgd dat niemand iets te kort komt. Zo zijn er belegde broodjes, worstenbrood, appelflappen en koeken in overvloed. Een goede bodem voor de verspreiding wordt zodoende gelegd.

Om 9.11 uur krijgt Hoogheid Ruben de eerste Kwakkelkraant uitgereikt en zijn er gastsprekers die hun stukje uit de Kwakkelkraant voordragen. Aansluitend krijgt iedereen een exemplaar en wordt er druk gelezen en gebladerd, terwijl op de achtergrond Roosendaalse carnavalsmuziek klinkt.

Rond 10.15 uur vertrekken de meeste Tullepetaonen richting hun rayon om aan het verspreiden en collecteren te beginnen. Later vanmiddag zullen ze weer samenkomen tijdens het Telbal om ervaringen uit te wisselen en om te horen hoeveel geld zij opgehaald hebben.

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten