16 jan

Veldteken 2019

Ontwerp
Het veldteken van dit jaar is ontworpen door Toon Jacobs. Zijn ontwerp is gekozen uit de vele inzendingen die de Stichting Carnaval heeft ontvangen. Nadat het ontwerp gekozen was, heeft Fred Hopstaken het veldteken gedigitaliseerd. Het verhaal van de ontwerpen was simpel maar duidelijk: “Als je naar het ontwerp kijkt zegt de wijzende vinger genoeg: A’k jou nie aar.”

Van ontwerp naar veldteken
Alvorens het veldteken gereed is voor verkoop wordt het veldteken eerst geboetseerd worden. Hiervan wordt dan een moedermal en werkmallen gemaakt. Dit jaar is het veldteken gemaakt van zachte klei. Deze klei wordt in de werkmallen gevormd tot het veldteken, waarna het veldteken in de oven gaat en er als ‘biscuit’ uitkomt.

Hierna komt de schilderploeg in actie. Een groep van 28 vrijwilligers die samen met de commissie Veldtekens er voor hebben gezorgd dat het veldteken van een mooi kleurtje is voorzien. Iedere maandag- en dinsdagavond en zaterdag werd door deze mensen hard gewerkt om alle veldtekens op tijd gereed te hebben.

Het veldteken is inmiddels te koop bij SEP Feestartikelen en is ook op 2 februari a.s.tijdens de verkoopdag van Stichting Carnaval Roosendaal te koop. Het veldteken met pin kost € 7,-.

 

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten