25 jan

Verbeterde muziekpagina Tullepetaonsnieuws!

door tpd

Carnaval en muziek zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Tullepetaonestad is in de gelukkige omstandigheid dat er een grote groep met mensen is die samen met anderen muziek willen maken tijdens carnaval. Voor ons een goede rede om onze muziekpagina eens een facelift te geven.
Tientallen zeulbandjes zorgen er voor dat er tijdens carnaval altijd wel ergens live een bandje te horen is. De Stichting Carnaval Roosendaal probeert zoveel mogelijk deze zeulbandjes te ondersteunen en hen een podium te bieden. Ons doel was tweeledig; Eén, ervoor zorgen dat alle Tullepetaonen en muzikanten, waar ze ook gaan of staan, ten allen tijde beschikken over alle mogelijke Tullepetaonse liedjes, nieuw en oud. En twee, ervoor zorgen dat de Tullepetaonse carnavalsliedjes uit ons historisch archief weer wat vaker te horen zijn tijdens het carnavalsseizoen.

Onder andere zijn we een jaar of 3 geleden met een aantal vrijwilligers gestart om de Tullepetaonse carnavalsliedjes opnieuw uit te gaan uitgeven, waarbij we al onze muziek in verschillende instrumenten aan het herschrijven zijn. Er zijn ook nieuwe zangpartijen geschreven. Van bijna alle liedjes staan nu nieuwe zangpartijen online. Ze zijn zorgvuldig opnieuw opgeschreven en van akkoorden voorzien. Er is nu een knop “Meekwèèktekst” waar je zangteksten kunt downloaden en een knop “Meespeulen” waar je alle muziekpartijen kunt downloaden voor zang en bijna alle gangbare instrumenten.

Ook nieuw is de mogelijkheid om muziek te luisteren en te downloaden. Maar let op, alleen voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan muziek, muziekteksten en/of partities zonder toestemming van de SCR en/of de auteur te verspreiden. Voor privégebruik is het toegestaan één enkele kopie te maken voor eigen oefening, studie of gebruik. Zie voor meer informatie hierover de website auteursrecht.nl uitzonderingen.

Het moment van lanceren van deze vernieuwde muziekpagina is niet zomaar gekozen. De aanleiding was de steeds terugkerende vraag, of er ook een downloadbare versie beschikbaar is van het mottoliedje, omdat de cd-speler niet meer behoort tot de algemene standaard voor het afspelen en beluisteren van muziek. We staan aan de vooravond van een “CD-loze generatie”. Dit weekeinde is de uitreiking van de 1ste CD gepland en daarbij willen we een downloadbare versie van het nieuwste mottolied “A’k jou nie aar” aanbieden. Deze kun je vanaf 2 februari (ná de verkoopdag) downloaden middels een code die bij de CDROM zit.

Als je vragen, suggesties of opmerkingen hebt horen we het graag. We zijn heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden! Hieronder vind je de link naar de nieuwe muziekpagina.

Muziekpagina

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten