5 sep

Zwaaigatconcert IQ verplaatst

De locatie van het Zwaaigatconcert op zaterdagavond 8 september wordt verplaatst. Het concert vindt niet meer plaats op het water maar circa honderd meter verderop op het Suikerplein langs de Oostelijke Havendijk. Er zit te veel blauwalg in het water van het Zwaaigat. De organisatie IQ Aarmoei-nieke nam dit besluit in goede samenspraak met de gemeente Roosendaal en Stichting Roosendaal 750 jaar.

Stankoverlast
De ernstige concentratie blauwalg heeft de waterkwaliteit dusdanig aangetast dat op advies van het Waterschap Brabantse Delta en de GGD het niet verantwoord is om het evenement op het water te laten plaatsvinden. Contact met het water brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Bovendien is er sprake van hevige stank door de rottende blauwalg, wat erg onprettig is voor zowel de muzikanten als het publiek.
Uiteraard was de aanwezigheid van blauwalg al langer bekend. Geen doorstroming van het stilstaande water, in combinatie met het aanhoudende warme weer, gaven geen verbetering van de situatie. Er zijn geen mogelijkheden om op korte termijn de blauwalg te bestrijden.

Concert gaat door!
Oorspronkelijk was het plan om een podium van drijvende pontons in het Zwaaigat te maken voor de muzikanten. Het was de bedoeling dat het publiek vanaf de kade en vanuit bootjes, kano’s en kajaks op het water van het concert kon genieten.
Vanwege blauwalg wordt het evenement verplaatst naar het nabij gelegen geasfalteerd plein op het Suikerplein langs de Oostelijke Havendijk, circa honderd meter verderop. Alle activiteiten in en op het water gaan niet door. Het is ook niet toegestaan om zaterdagavond alsnog met bootjes te komen.

De vrijwilligers van IQ Aarmoei-nieke gaan nu keihard aan de slag om het evenement op een andere plek toch te laten doorgaan.
Zaterdagavond staat ook in het teken van de officiële start van de werkzaamheden waterpartijen Stadsoevers. Wethouder Toine Theunis zal in samenwerking met IQ Aarmoei- nieke dit startsein verzorgen. Het concert bij het Zwaaigat begint zaterdagavond 8 september gewoon om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Laatste nieuwsberichten

27 mrt

Ontwerp veldteken 2024 Wad ‘n istorie

Een motto dat gekozen is, niet alleen

Lees verder
21 mrt

Juryrapporten optocht 2023

De juryrapporten van de optocht 2023

Lees verder
Alle berichten