Kwekkel glije op schaatsbaan Kade Roosendaal

Veel blije gezichten tijdens het glije

De temperatuur buiten was eindelijk voor het eerst van deze winter passend om naar de schaatsbaan te gaan. Zo rond 8.30 toen de eerste leden van de organisatie en de medewerkers van de schaatsbaan aankwamen op de Kade was het slechts 2 graden Celcius op de thermometer.

Koffie en het klaar maken voor een uur vermaak, voor de allerkleinste dappere Tullepetaonse krielekes, zorgde al snel voor de juiste temperatuur bij de medewerkers. Al voor de 5e keer was er op de allerlaatste dag van de ijsbaan, alle ruimte voor de krielekes van 0 tot en met 4 jaar. Maar deze keer was wel erg spannend voor de organisatie, voor de eerste keer was het evenement namelijk niet meer exclusief voor leden van de Kwekkelclub. Na het besluit van de Stichting Carnaval Roosendaal om te stoppen met de Kwekkelclub was er dus ook geen direct contact meer mogelijk met de leden van de voormalige club.

Promotie voor het evenement ging dan ook vooral via sociale media en de website van Stichting Carnaval en Stichting Ijsbaan Roosendaal. Bij alle eerdere edities moesten leden ook vooraf aangeven of ze kwamen. Al deze informatie ontbrak nu, wat het moeilijk maakte om in te schatten hoeveel kinderen er zouden komen. Gelukkig kwamen die in grote getale richting de schaatsbaan. Velen hadden van thuis een slee meegenomen wat op deze dag echt is toegestaan. Zoals alle andere jaren was het gebruik van schaatsen in dit uur verboden, ook geen glij ijzers o.i.d.
Dit alles om de veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen voor iedereen op het ijs.

Iets na 9 uur was het al lekker druk en kwam Kwekkeltje voor de eerste maal het ijs op, meteen omringd door kinderen en ouders die de mooiste foto’s wilde maken van hun kroost met Kwekkeltje. Alles uiteraard op de tonen van carnavalsmuziek en bijna iedereen was ook carnavalesk uitgedost.

In het mooie schaats cafe van de ijsbaan konden de kleintjes na het glijden op temperatuur komen terwijl ze lekker konden knutselen aan mooie Kwekkelkroontjes. Hoewel het voor sommige ouders misschien wat vroeg dag was, was het voor de kinderen weer een heel geslaagde ochtend. Volgend jaar zeker weer.

Speciale dank gaat uit naar de Stichting ijsbaan Roosendaal voor hun meedenken en hulp aan dit evenement, zonder hen zou dit nooit op deze manier mogelijk zijn.

 

 

Publicatie datum: 7 jan 2024