Start carnavalsseizoen 2023/2024

Vanmiddag vond in de kleine zaal van de Kwakkelkooi een ‘istorische prottekollére boerenraadsvergadering plaats.
De protokollére boerenraadsvergadering is de traditionele start van het carnavalsseizoen voor alle leden van de boerenraad.
Na het openingswoord van voorzitter Jacqo van Gastel trokken alle boeren dan ook vol goede moed hun boerenkiel weer aan. Vervolgens werden de nieuwe Priens, Nar en Sjampetter aan de boerenraad voorgesteld.

De nieuwe Priens had direct een belangrijke rol tijdens de vergadering. Nadat Gerard van Zalinge officieel is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Carnaval Roosendaal ging d’n Oòg’eid over tot het installeren van twee nieuwe kwakkelboeren: Floris Smits en Jeroen van Loon zullen komend jaar hun entree maken binnen de boerenraad. Nadat zij de bijbehorende witte dassen omgehangen kregen was het tijd voor het verkleuren van enkele voormalig kwakkelboeren. Sylvia Bruijns, Frank de Jong en Jasper van Overveld ruilden hun witte das om voor een oranje exemplaar en werden door de nieuwe Oòg’eid de boerenraad ingeschopt.

Na het boerefessoen van de Sjampetter en ‘t leste woord van d’n Oòg’eid werd aansluitend in bijzijn van alle boeren de tentoonstelling over 66 jaar SCR geopend in het Tongerlohuys. Deze is nog tot 9 februari te bezoeken.

 

Publicatie datum: 11 nov 2023